spraying problem

Post your technical queries / problems here!
Post Reply
Message
Author
tolley
Posts: 35
Joined: Sat Sep 13, 2014 3:55 pm

spraying problem

#1 Post by tolley » Sun May 21, 2017 3:31 pm

spraying some cellulose primer and im getting black specks ,as I spray ,got inline filter ,filtered the primer into the gun .
checked the paint inside the gun cup and you can see black film ,which goes when I shake the gun :?

tolley
Posts: 35
Joined: Sat Sep 13, 2014 3:55 pm

Re: spraying problem

#2 Post by tolley » Sun May 21, 2017 6:57 pm

thumbnail_DSC_0376.jpg
thumbnail_DSC_0376.jpg (86.8 KiB) Viewed 668 times

User avatar
Luxobarge
Posts: 1780
Joined: Wed Jan 05, 2011 3:12 pm
Location: Horne, Surreyshire

Re: spraying problem

#3 Post by Luxobarge » Sun May 21, 2017 9:18 pm

My thoughts (for what they're worth) are that it looks to me like black pigment in the paint, I suspect that more thorough mixing before you spray would sort it out. Maybe the paint has been sitting around for a long time, or it wasn't mixed thoroughly at the factory, either way you need to stir/mix very thoroughly before using - all cellulose paints will settle, and using paint that hasn't been properly mixed can cause all sorts of problems.
Some people are like Slinkies - they serve no useful purpose, but they still bring a smile to your face when you push them downstairs.

alabbasi
Posts: 244
Joined: Wed Jan 12, 2011 9:54 pm

Re: spraying problem

#4 Post by alabbasi » Mon May 22, 2017 1:02 pm

Primer should be stirred not shaken. You're seeing pin holes from air pockets that are trapped in the paint.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest